Jule- og nytårshilsen fra Ripensersamfundets bestyrelse

Julestemning i Ribe. Foto: Jens Karsten Jørgensen.

 

Kære Alle

Det har været et lidt turbulent år for os alle med corona op- og nedture. Vi lagde ud midt i nedlukningstiden med at holde generalforsamling over zoom, og vi måtte undvære årsmødet og Holger K. Nielsens med spænding imødesete foredrag og det efterfølgende sociale samvær på Vartov. Vi måtte også undvære jubilarreceptionen i sommer i forbindelse med translokationen på Katedralskolen, som blev holdt i to omgange. Til gengæld blev der festet godt igennem på Ribes mange beværtninger af de jubilarårgange, der trods restriktioner alligevel valgte at mødes ude i byen. Vi fik også en fin rundvisning på skolen efter de to translokationer. Begivenhederne blev dækket af bestyrelsens travle reportere og er overdådigt illustreret i det seneste nummer af Ripenserbladet og her på hjemmesiden. Tag bladet frem igen her i julen og glæd Jer over de festlige og sommerlyse billeder fra Ribe. Det varmer i en kold tid med corona.

For vi er jo desværre fortsat alvorligt udfordret af pandemien, ikke mindst den nye meget smitsomme omikron-variant, som har vendt op og ned på smittesituationen de seneste uger. Det kan godt se lidt dystert ud lige nu med de høje smittetal, men der er trods alt også lys i mørket. De fleste er nu vaccineret, det er den store forskel i forhold til sidste år. Vaccinerne beskytter måske ikke helt så godt mod smitte som forudset, men de ser heldigvis ud til at yde god beskyttelse mod alvorlig sygdom, og det er jo i virkeligheden det afgørende.

Resten må vi så klare med fornuftig social adfærd og god hygiejne. Det har vi prøvet før, så mon ikke det også går i denne jul, og mon ikke det også bringer os igennem den forestående vinter. Vi er naturligvis alle godt ”coronatrætte”, og vi spørger os selv, om det ikke snart går over. Det opløftende svar er, at det går over. Det knap så opløftende er, at vi ikke ved præcist hvornår, og om vi får ekstra udfordringer undervejs. Det må tiden vise.

Når alt det er sagt, er der faktisk også noget opløftende ved situationen. Pandemien har for alvor lært os værdien af fællesskaber. Ripensersamfundet er vores fællesskab. En af vores vigtige opgaver er at bringe jubilarårgangene sammen. Det sker gennem jubilarservice, som bringes hvert år i aprilnummeret af Ripenserbladet. På trods af corona lykkedes det også i år, om end i reduceret form. Næste år satser vi på at være tilbage i fuldt omfang. Det tror vi på, og det ser vi alle frem til.

Julen er et andet fællesskab, som vi alle sætter stor pris på. Der er begrænsninger, bl.a. må vi undvære kulturinstitutionerne, men kernen i julen er heldigvis intakt. Familierne kan samles og kirkerne er åbne. Det bliver nok en lidt stille jul, men det er der også kvaliteter i. Radio og TV bringer koncerter og film, og naturen ligger åben derude til nogle gode lange ture, hvor vi kan gå og glæde os over, at dagene nu igen bliver længere.

Rigtig glædelig jul og godt nytår til Jer alle.

På bestyrelsens vegne

Hans Jørn Kolmos

Formand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *