INSTRUKTION

INSTRUKTION

FUNGERER PÅ ALLE PLATFORME

Hjemmesiden fungerer på alle platforme. D.v.s. på PC og Apple computere, smartphones og tablets, men på de sidstnævnte i tilpasset udgave, så de passer til det mindre skærmformat. Det er ofte en fordel at vende smartphone og tablet vandret for korrekt gengivelse af indhold.

Man bevæger sig (scroller) ned af siderne på PC/Mac med musehjul eller på særlige mus med en  fingerbevægelse eller ved at tage fat i bjælken i højre side med musepilen. Piletasterne op/ned eller mellemrumstasten kan også anvendes. På smartphone/tablets bruges fingeren til bevægelse ned af siderne.

På film kan der være lyd og den kan standses ved tryk på symbolet  II

OPSLAGSTAVLEN

En vigtig feature er “OPSLAGSTAVLEN”, som er en “blog”, hvor nyheder også vil være at finde.

Det menupunkt fungerer anderledes end de øvrige menupunkter. På opslagstavlen kan der lægges nyheder, underretninger, beretninger, kommende begivenheder, historier, billeder, film, lyd etc. Det hele vil optræde fortløbende med det seneste indlæg øverst og tidligere indlæg vil rykke længere ned. Indlæggene tildeles en kategori ligesom de kan filtreres efter dato (f.eks. måned) eller kategori emner.


Ved længere indlæg ser man kun den første del af indlægget af hensyn til oversigten. Hele indlægget fåes frem ved at klikke på overskriften i starten eller på Læs videre i slutningen.

Alle kan komme med nye indlæg (tekst, billeder, film, lyd). Nye indlæg skal dog sendes direkte til webmaster på dennes e-mail adresse, eller sendes via We-Transfer, Dropbox eller lignende, hvis det er store filer, som film eller mange billeder.

Det er bestyrelsens håb, at mange vil komme med indlæg til opslagstavlen.

KOMMENTARER TIL INDLÆG

Alle kan ligeledes skrive kommentarer til indlæg på opslagstavlen og kommentere kommentarer (alt skal dog godkendes af webmaster før offentliggørelse):

Tryk “Skriv et svar” eller “X kommentarer”, hvis der allerede er nogen kommentarer, hvad enten man bare vil læse dem eller tilføje egne kommentarer.

MENUERNE

De øvrige menupunkter fungerer mere traditionelt med menu/under-menu og evt. under-under-menu og er ofte indhold af mere stationær, arkiverende karakter.

Menuerne ligger – som tidligere – øverst og fungerer ved, at man fører musepilen (curseren) hen over menupunktet eller på smartphone og tablets tryk med fingeren og en under og evt. under-under menu kommer frem. Klik/tryk på under/under-under menupunktet for at kommer videre. Nogle menupunkter kan evt. kun tilgås af Ripensersamfundets medlemmer med en tildelt kode.

Bemærk at mange henvisninger/links på de enkelte sider åbnes i en ny fane, så man hurtigt kan komme tilbage til sin udgangsside.

Skærmbillede 2016-06-20 kl. 11.09.50

En søgefunktion findes på større computerskærme øverst til højre og på smartphone/små tablets ved at “scrolle” ned. Skriv søgeordet ind i feltet og klik/tryk på søgeknappen eller på “Enter”. Der kan søges på både ord og tal.

Vigtige meddelelser kan findes nede under søgefunktionen – f.eks. om kommende begivenheder.

Skærmbillede 2016-06-20 kl. 11.10.08

Den rød/brune trykknap giver direkte adgang til Facebook-gruppen “Ripensersamfundet”.

Skærmbillede 2016-06-20 kl. 11.10.26

Derunder en oversigt over de sidste 5 indlæg og nedenunder det oversigt over de sidste 5 kommentarer.

Blog kategorierne derunder, hvor man kan vælge de blog-indlæg/emner, som interesserer mest og endelig

Skærmbillede 2016-06-20 kl. 11.11.03

dato opdeling efter måned af indlæg i bloggen.

Til sidst kontakt information, hvis man ønsker at få et indlæg på opslagstavlen.

RING ELLER SKRIV GERNE TIL WEBMASTER, HVIS DU HAR SPØRGSMÅL OM ELLER PROBLEMER MED HJEMMESIDEN.