Jule- og nytårshilsen fra Ripensersamfundets bestyrelse

Julestemning i Ribe. Foto: Jens Karsten Jørgensen
Julestemning i Ribe. Foto: Jens Karsten Jørgensen

 

Kære Alle

Her ved årsskiftet vil jeg gerne give et kort tilbageblik på året, der gik.

Vi lagde stærkt ud med generalforsamling og årsmøde i februar, hvor Holger K. Nielsen holdt et meget tankevækkende foredrag om dansk politik før og nu. Der var et stort fremmøde og stor diskussionslyst, og foredraget kom til at stå ekstra stærkt på baggrund af den russiske invasion af Ukraine, som fandt sted kort forinden. I juni deltog vi i translokationen på Katedralskolen med uddeling af legater og jubilarreception oven på translokationen. Det var festligt, som det plejer at være – og helt uden de forrige års restriktioner. Ribe viste sig fra sin bedste side i fint sommervejr med studenter og jubilarer overalt i bybilledet.

I bestyrelsen har vi i løbet af året arbejdet med to nye ting:

Som det blev besluttet på generalforsamlingen har vi igangsat et ”erindringsprojekt”, hvor medlemmerne har mulighed for at skrive om deres tid på Ribe Katedralskole. Initiativet blev annonceret på hjemmesiden den 23. juli, hvor der findes en udførlig skrivevejledning. Vi har allerede fået en række gode indlæg, men vi vil gerne have endnu flere, så benyt juleferien til at skrive om, hvad der optog jer, da I gik på skolen. Deadline er officielt den 31. december, men hvis I først er klar lidt ind i det nye år, er det også OK. Giv evt. et forvarsel til redaktøren af erindringsprojektet, Niels Korsgaard, nk@ripensersamfundet.dk, hvis I er i gang, men bliver forsinket, så finder vi en løsning. Publikationsformen vil afhænge af, hvor mange indlæg vi får ind. Foreløbig satser vi på, at det bliver som et særnummer af Ripenserbladet.

Den anden nye ting, som jeg kort vil nævne, er oprettelsen af Dannelseslegatet, som kan søges til studieforberedende formål, f.eks. et højskoleophold eller en dannelsesrejse, der kan kvalificere ansøgeren til at komme ind på en videregående uddannelse.  Legatet kan søges de første to år, efter at man er dimitteret fra Ribe Katedralskole, og det forudsætter, at man er medlem af Ripensersamfundet. Legatet er på 5.000 kr. og kan søges to gange årligt, 1. juni og 1. december.  Afgangsklasserne kan også søge op til juni terminen. Legatet fremgår af hjemmesiden, hvor man også finder ansøgningsskemaet. Vi kan allerede nu se, at der er interesse for legatet, og det vil utvivlsomt også øge interessen for Ripensersamfundet.  

Så meget om de nye ting. Her i en kold og mørk tid, som er kold og mørk i mere end én forstand, er der trøst at hente i, at julen tænder lys i mørket, og at dagene langsomt bliver længere, når vi har passeret vintersolhverv. Mens vi venter på lyset, kan det være opløftende at tage november nummeret af Ripenserbladet frem og gense billederne af festglade studenter og jubilarer fra en fin sommerdag i Ribe, da dagene var lange og lyse. Sådan bliver det igen til sommer.

Rigtig glædelig jul og godt nytår til Jer alle.  – Måske ses vi til generalforsamling og årsmøde i Ribe den 25. februar og til translokation og jubilarreception den 23. juni.

 På bestyrelsens vegne

Hans Jørn Kolmos

Formand

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *