TID TIL RUED LANGGAARD

Vi har fra Rued Langgaard Selskabet modtaget følgende, som vi – som led i samarbejdet med Selskabet – gerne bringer:

“SPÆNDENDE FOREDRAG MED MUSIKINDSLAG OM KOMPONISTEN RUED LANGGAARDS KOMPOSITIONER OG LIV. 

TIRSDAG DEN 8. OKTOBER 2019 KL. 17-18:30 

GENTOFTE HOVEDBIBLlOTEK, ØREGAARDSSALEN, AHLMANNS ALLE 6, 2900 HELLERUP. 

Rued Langgaard, som levede fra år 1893 til 1952, har i de senere år markeret sig som en af det 20. århundredes betydeligste komponister. Rued Langgaards hovedværker er bl.a. blevet opført i Wien, på The Proms i London, i USA, Skotland og Korea. Sidste år fik operaen Antikrist tysk premiere på operaen i Mainz. Anmeldelserne var overdådige. En anmelder kaldte komponisten “et universalgeni”. Det blev nødvendigt med flere opførelser end oprindeligt planlagt. Inspireret heraf sætter Deutsche Oper i Berlin nu operaen op med premiere til marts 2020. Den årlige Langgaard festival i Ribe bidrager til disse succeser. 

PROGRAM 

Asbjørn Rønn-Simonsen

Formanden for Rued Langgaard Fonden advokat Asbjørn Rønn-Simonsen fortæller kort om Fondens arbejde og det nylige fund af Langgaards muse og eneste forelskelse Dora, som har indflydelse på flere af hans kompositioner. 

Forfatter til biografien om Rued Langgaard “Den ekstatiske outsider”, musikforsker Bendt Viinholt Nielsen, giver en introduktion til Langgaard og hans musik med musikeksempler og fortæller om Rued Langgaards nære relationer til Charlottenlund. 

Bendt Viinholt Nielsen

Medlem af Rued Langgaard Selskabet, privatsygeplejerske, kunsthistoriker Lene Wessel Falk fortæller om Selskabets aktiviteter, herunder en opera tur til Berlin til premiere på Antikrist den 21.3.2020. 

Lene Wessel Falk

Et festskrift udgivet i anledning af Langgaards 125 års fødselsdag sidste år uddeles til tilhørerne. 

GRATIS ADGANG”