ÅRSMØDE I RIPENSERSAMFUNDET 29. FEBRUAR 2020

Efter generalforsamlingen den 29. februar 2020 vil der være en kop kaffe, og derefter er der ca. kl. 16 årsmøde, hvor museumsdirektør Flemming Just vil holde et foredrag med titlen:

De mange museumsplaner i Ribe

Efter årsmødet inviterer Ripensersamfundet medlemmer og eventuelle ledsagere til en buffet og hyggeligt samvær. Der bydes på vin, øl og vand.

Tilmeldingen til den efterfølgende buffet er nu lukket. Der er tilmeldt 29 medlemmer og 8 ledsagere.

Flemming Just har givet følgende oplysninger om foredraget og sig selv:
“Sydvestjyske Museers hovedmuseum i Ribe er Museet Ribes Vikinger, som i 2020 fejrer 25-års jubilæum. Men der er nu en række nye museer på vej. Jacob A. Riis Museum åbnede i 2019, og i 2020 åbner Heksemuseet.

Tre andre museer er også på vej, ligesom der skal findes penge til en fuldstændig ny-installering af Ribes Vikinger. Der er for ganske nyligt modtaget tilsagn fra Velux fonden om et stort beløb til planlægningen af ny-installeringen.

Jeg er dr.phil., og har siden 2011 været direktør for Sydvestjyske Museer.
Jeg var indtil da professor i samtidshistorie ved Syddansk Universitet og i mange år prorektor og institutleder. Jeg er formand for ODM, Organisationen Danske Museer, og har været meget involveret i bestyrelses- og udviklingsarbejde inden for kultur, uddannelse og regional udvikling. Jeg var for mange år siden medlem af kommunalbestyrelsen i Bramming
Kommune.”