Erindringsbilleder fra Ribe Katedralskole

Ripensersamfundet har i februar 2024 udgivet en samling af erindringer fra tidligere elever på Ribe Katedralskole. I formandens forord kan bl.a. læses:

“På Ripensersamfundets generalforsamling i 2022 foreslog dirigenten, Povl Dons Christensen, at vi igangsatte et ‘erindringsprojekt’, hvor medlemmerne fik mulighed for at skrive om deres tid på Ribe Katedralskole. Idéen var at samle bidragene i en publikation som opfølgning på 100-års jubilæumsbogen fra 2012.

Idéen fik bred opbakning, og bestyrelsen gik i gang med at forberede projektet, som blev endelig vedtaget på generalforsamlingen i 2023. Det er derfor en stor glæde, at vi nu kan præsentere det færdige resultat i form af dette særnummer af Ripenserbladet, der kan ses som en – let forsinket – markering af foreningens 110-års jubilæum.”

I bogen kommer en række af skolens tidligere elever til orde og beskriver livet på og omkring Ribe Katedralskole, sådan som de oplevede det. Indlæggene spænder fra studenter fra 1948 og frem til 2018 og dækker en omskiftelig periode, hvor skolen gik fra at være et sted for de få, til det brede moderne gymnasium, som vi kender i dag.

Bogen er anmeldt i Ribe-lokalnetavisen ‘Rykind’. Anmeldelsen kan læses her.

Bogen er udsendt til alle medlemmer af Ripensersamfundet og kan, så længe oplag haves, købes af Ripensersamfundet ved henvendelse til Niels Korsgaard, nk@ripensersamfundet.dk, for 100 kr. inkl. forsendelse.  

5 kommentarer til “Erindringsbilleder fra Ribe Katedralskole”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *