JACOB A. RIIS: MEDLEMSTILBUD DEN 24. JUNI 2022

Jacob A. Riis Museum kan i samarbejde med Ripensersamfundet tilbyde medlemmer af Ripensersamfundet en introduktion til museet og efterfølgende byvandring ‘I Jacob A. Riis’ fodspor’ til særpris. Arrangementet finder kun sted fredag den 24. juni 2022. Samme dag er der translokation og jubilarreception på Ribe Katedralskole og derfor mange jubilarer i byen, men alle medlemmer er selvfølgelig velkomne.

Få historien om slumfotografen fra Ribe den ikoniske Jacob A. Riis

 Jacob August Riis (1849-1914) virkede som journalist og reformator i New York i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Han gjorde utrætteligt opmærksom på slummens uendelige fattigdom og hans omfattende arbejde gjorde ham til en af præsident Ted Roosevelts (R) meget gode venner, og præsidenten kaldte ham ”Amerikas nyttigste borger”.

I Ribe er Jacob A. Riis også kendt for sin stædige kærlighed til byens rigmandsdatter Elisabeth. Den fattige tømrersvend Jacob havde ingen chancer hos hende til at begynde med, men efter seks år i USA og hendes forlovedes død, lykkedes det alligevel Jacob at vinde hende.  

Foto: Sydvestjyske Museer

Pris

95 kr. pr. person inkl. entré, kaffe med småkager, introduktion på museet og Jacob A. Riis byvandring.

Ledsager til samme pris.

Normalpris for entré og kaffe er 125 kr. Hertil kommer introduktion og byvandring.

Tilmelding

Mathias Kirkegaard Poulsen, mkipo@sydvestjyskemuseer.dk, Sydvestjyske Museer.

Oplys venligst medlemsnummer ved tilmeldingen. Medlemsnummeret står på bagsiden af Ripenserbladet. Ellers kan det oplyses ved henvendelse til sekretæren, Elisabeth Sydenham på sekretaer@ripensersamfundet.dk. 

Frist for tilmelding: 15. juni 2022.

Dette tilbud er til max 30 deltagere. Men det kan evt. dubleres til max. 60 deltagere.

Foto: Sydvestjyske Museer

Program

Kl. 15.30 – Vi mødes inde i museumsgården ved Jacob A. Riis, hvor der vil være en introduktion til temaet og til museet.

Her vil der også være mulighed for at komme ind og besøge museumsbutikken.

Der vil blive sat småkager, kaffe og te frem i et lokale.

Og så starter de første gæster på museet, hvor der løbende bliver lukket flere og flere ind i takt med at de kommer længere ind i museet.

Den del af arrangementet varer ca. 1 time og 30 minutter, så alle gerne skulle have set museet, butikken og haft tid til en kop kaffe. Har man ekstra tid til overs, kan man også besøge nogle af butikkerne i gågaden, der ligger ganske få meter fra museet.

Kl. 17.00 – Byvandring: ”I Jacob A. Riis’ fodspor”. Vi mødes ude foran Quedens Gaard Caféen.

Byvandringen forventes slut kl. 18.00.